Dumfries heeft bij tegentreffer Oranje déjà vu en baalt

16 June 2024, 20:35 uur
Sport
mainImage
ANP

Denzel Dumfries had in de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen (2-1) een déjà vu. Het tegendoelpunt deed hem erg denken aan het oefenduel met Duitsland in maart, toen Oranje met 2-1 verloor.

"Het was ongeveer dezelfde situatie, een bal die net over mij heen valt en achter mij vrij wordt ingekopt. Daar moeten we even goed naar kijken en het analyseren. Gelukkig was het nu niet fataal. In dat opzicht is het goed dat het nu gebeurt en niet later in het toernooi. Dit mag niet nog een keer gebeuren", aldus Dumfries.

De rechtervleugelverdediger was tevreden over een groot deel van de wedstrijd. "Het veldspel was voor mijn gevoel goed en we zijn tot veel kansen gekomen. Ik heb goede dingen gezien. Er zijn ook nog genoeg verbeterpunten. Rond de zestigste minuut verloren we wat grip op het duel."

Invaller Wout Weghorst redde Oranje met een doelpunt in de 83e minuut. "Wout is er altijd klaar voor, hè", zei Dumfries lachend in het Volksparkstadion. "Als hij in het veld komt, zorgt hij voor nieuw bloed in het elftal. Je ziet dat hij superbelangrijk en waardevol is. Met de wisselmogelijkheden die we hebben, hebben we veel kwaliteit. We kunnen snelheid brengen en ook een spits als Weghorst. Dat is een wapen van dit team."


Door: ANP